Vrachtwagenchauffeur worden?

Wil jij vrachtwagenchauffeur worden? Haal voordelig je rijbewijs en krijg 100% garantie op een job!

Ben je weleens mee geweest met een bekende op de vrachtwagen en is die herinnering je altijd bijgebleven? Ben je zelfstandig en houd je van autorijden? Dan willen wij graag met jou in contact komen om je te overtuigen waarom de transportsector zo gaaf is en waarom je via ons de opleiding tot chauffeur moet volgen! 

 • Bij ons word je niet in het diepe gegooid, wij begeleiden je van A tot Z. 
 • Je hebt één aanspreekpunt en wij stoppen niet totdat jij in de juiste cabine zit. En uiteindelijk rijd jij in de grootste auto van de zaak 😉
 • Vind je de stap naar een grote vrachtwagen nog te spannend? Dan kunnen we je ook eerst laten proeven van de transportsector en begin je bij voorbeeld als koerier of belader.
 • Haal jij via ons je C/CE rijbewijs? Dan bieden we jou gegarandeerd een job in de transportsector.


Het grootste voordeel van het werken via 24/7 drive, is dat we in alle sectoren van de transport werk hebben. Zit je ergens toch niet helemaal op je plek? Dan kunnen wij snel schakelen en je een andere baan bieden.

Hebben wij je interesse gewekt? Kom dan geheel vrijblijvend bij ons op gesprek! Je kunt dan alle vragen stellen die je hebt. 

Distributie

Distributie is een algemeen begrip. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het bevoorraden van supermarkten of het leveren van producten bij horeca ondernemingen.

Container of tank transport

Vervoer containers bijvoorbeeld vanaf de haven naar DC's of vervoer chemische stoffen met je tankwagen en het ADR certificaat. 

Bouwmaterialen transport

Vervoer materialen voor de bouw zoals metaal, stukgoed of beton met de betonmixer.

Recycling

Ga de weg op met een Haakwagen, Portaalwagen of een Semi-Con. Tijdens de opleiding ga je mee op de wagen als bijrijder.

Opleiding met werkgarantie

Via 24/7 drive krijg je de kans om de opleiding tot chauffeur bijna kosteloos te volgen. Ben je reeds werkzaam, dan overleggen we graag met je wanneer je de opleiding kunt volgen. Ben je op dit moment niet aan het werk? Dan zorgen we er voor dat je snel de opleiding doorloopt zodat je op korte termijn aan de slag kan. 

Heb je jouw theorie- en praktijkexamens behaald? Dan ben jij de trotse eigenaar van je C-rijbewijs. Vanaf dan mag je officieel als vrachtwagenchauffeur aan de slag en bieden wij je werkgarantie.

Het opleidingstraject

Hoe ziet jouw werkweek eruit? Vrachtwagenchauffeur worden.

De opleiding tot vrachtwagenchauffeur bestaat uit 2 delen: een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte.

Theorie
Je theorie examen bestaat uit 3 onderdelen; verkeer en techniek, het voeren van een goede administratie en we leggen je een voorbeeldvraag uit de praktijk voor. Uiteraard krijg je een aantal theorielessen ter voorbereiding op het theorie examen.

Praktijk
Het praktijkgedeelte van de ‘Opleiding tot vrachtwagenchauffeur’ bestaat ook uit 3 onderdelen:

 1. Praktische toets C: tijdens dit onderdeel leer je hoe je de laadklep en palletwagen gebruikt. Je oefent met het vastzetten en verdelen van de lading, en je weet hoe je je bij noodsituaties moet gedragen.
 2. Toets besloten terrein: je leert manoeuvreren met de vrachtauto in een beperkte ruimte.
 3. Rijlessen C en examen: heb je deel 1 en 2 van de theorie gehaald? Dan is het moment aangebroken om met de rijlessen te beginnen. Tijdens deze lessen ga je aan de slag met het zogenoemde ‘nieuwe rijden’. Je gaat de geleerde theorie toepassen op de openbare weg. Je demonstreert hoe je je veilig gedraagt in het verkeer en je brengt kostenbesparende rijtechnieken in de praktijk. Als afsluiting leg je het rijexamen C af.

Wil jij vrachtwagenchauffeur worden?

Dan voldoe je aan de volgende punten.

 • Je hebt al 2 jaar je B-rijbewijs
 • Je hebt eigen vervoer (fiets, brommer, auto etc.)
 • Je hebt altijd al in de transport willen werken
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands
 • Je vindt het niet erg om wisselende tijden te werken
 • Je kunt goed omgaan met stress en wil graag nieuwe dingen leren
 • De medische keuring kom je goed doorheen

Hoe ziet een dag als chauffeur eruit?

Heb je eenmaal je rijbewijs behaald, dan kun je aan de slag. Maar hoe ziet een dag als chauffeur er nou uit? In onderstaand schema schetsen we een dag als chauffeur.

Het opleidingstraject. Vrachtwagenchauffeur worden.

Doorgroeimogelijkheden 

Ben je een tijdje aan het werk, functioneer je goed en wil je graag doorgroeien? Dan bieden wij jou de mogelijkheid om ook je CE rijbewijs te behalen. E achter C staat voor vrachtwagen met aanhanger/oplegger. Voor dit rijexamen hoef je geen extra theorielessen te volgen. Je sluit het praktijkgedeelte met rijlessen af met het rijexamen CE.

Aanmelden 

Ben jij er van overtuigd dat jij vrachtwagenchauffeur wil worden? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Als wij in jou de ideale kandidaat zien, nodigen we je graag uit voor een kennismakingsgesprek op één van onze vestigingen.

Na het kennismakingsgesprek hoor je snel of je deel mag nemen aan de testdag. Tijdens deze dag leg je een aantal testen af om je capaciteiten, taalvaardigheid, rijcapaciteiten en reactievermogen te meten. Het laatste onderdeel van deze dag is een medische keuring.