CV opstellen

Stel kort en bondig een CV op

Solliciteer je binnenkort naar een baan als chauffeur? En vraag je je af hoe je kort en krachtig een CV op papier zet. Graag geeft 24/7 drive je een aantal beproefde tips die je direct kunt toepassen. En we waarschuwen je voor enkele veel voorkomende valkuilen. Doe er je voordeel mee.

Doel en opzet CV

Een CV vertelt wie je bent, wat je kunt en wat je hebt gedaan. Zet daarom in een cv overzichtelijk je naam, adres, woonplaats, opleiding, kennis en ervaring op een rij. Doel van je CV is om uitgenodigd te worden voor een gesprek. Uitzendconsulenten of opdrachtgevers willen in één oogopslag zien of jij in aanmerking komt voor de baan van chauffeur. Ze scannen bij de eerste lezing je CV op hoofdlijnen. Houd hier rekening mee in de opmaak van je CV.

Tips voor je CV

Benadruk in een CV de aspecten die belangrijk zijn voor de aangeboden baan als chauffeur. Concentreer je vooral op je sterke punten. Gebruik onderstaande tips voor een overtuigend CV:

  • Begin met je persoonsgegevens: naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, geboortedatum, rijbewijs en beschikbaarheid.
  • Voeg een goede profielfoto toe. Vermijd vakantiefoto’s of selfies.
  • Som de gevolgde opleidingen op, vanaf de middelbare school. Vermeld zo nodig het jaar waarin je je diploma gehaald hebt.
  • Beschrijf je werkervaring. Focus op de ervaring die belangrijk is voor de vacature van chauffeur. De laatste werkgever eerst, van nieuw naar oud.
  • Zet gevolgde cursussen op een rij, bijvoorbeeld de nascholing die je conform Code 95 hebt gevolgd.
  • Geef overige relevante eigenschappen en vaardigheden weer. Beheersing van een vreemde taal staat bijvoorbeeld goed op je cv.
  • Wees beknopt in je uitleg. Meer toelichting volgt tijdens het sollicitatiegesprek.
  • Gebruik opsommingen en vermijd alinea’s die langer zijn dan 3 regels.

Hulp nodig?

Lukt het niet om zelf een cv samen te stellen? Vanzelfsprekend helpt een van onze medewerkers je graag. Interesse? Neem contact op met de dichtstbijzijnde vestiging.

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

 

Meld je aan voor een JobAlert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt!